Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Mijn verhaal

My Hope is een onderneming die staat voor doorbraak van codependency, stop pestgedrag en narcistisch misbruik.


Mijn hele leven heb ik te maken gehad met pestgedrag en narcistisch misbruik. Opgegroeid in een disfunctioneel gezin met huiselijk geweld. Vechtende ouders en heel veel manipulatie en emotioneel misbruik. Op zeer jonge leeftijd zijn mijn ouders gescheiden van elkaar. Door manipulatie van mijn moeder mocht ik mijn vader niet zien. Het was haar gelukt via leugens om dit te regelen bij de rechter. Het grootste deel van mijn jeugd had ik geen thuis, mocht ik mijn vader niet zien, opgegroeid in een destructieve omgeving en een emotioneel onstabiele moeder. Alsof dit niet genoeg was ben ik ook hooguit een jaar gepest op school.


Kortom: Ik had een erg traumatische jeugd vol met pestgedrag en emotioneel misbruik. Als overlevingstactiek had ik een " people pleasing" mentaliteit ontwikkeld om al dit geweld en trauma te kunnen overleven. Ik was bekend als " het zonnetje thuis" het altijd vrolijke meisje. Ondanks alles moest ik blijven lachen.


Toen ik 20 jaar was stierf mijn moeder. Dit was nogmaals een zeer pijnlijke ervaring voor mij. Mijn broer, zus en ik hadden ineens geen moeder meer. Daar tegenover werd de band met mijn vader steeds sterker. Momenteel is mijn vader een van de belangrijkste personen in mijn leven.


Het bijzondere van alles is dat ik ondanks alles het altijd bijzonder goed deed op school. De middelbare school en de Universiteit vond ik een hele leuke periode. Haalde hele mooie cijfers en ging elk jaar over. Op de Universiteit studeerde ik als 3e van de ongeveer 300 studenten af. Ik kon mezelf eindelijk Meester in de Rechten noemen. Proficiat! Ik was een zelfverzekerde jurist en wist precies wat ik wilde bereiken met mijn leven. Jaren daarna leerde ik mijn partner kennen. We trouwden.  

In 2005 remigreerde ik naar Nederland met mijn partner naar Nederland. We kregen twee prachtige dochters. Ondanks alle teleurstellingen en pijnlijke ervaringen bleef ik maar lachen en drukte mijn pijn weg achter een masker van

" people pleasing". Een masker van codependency.


Het masker van codependency zorgde ervoor dat ik steeds te maken had met narcistische mensen. Mensen die graag misbruik van mij wilden maken en er veel lol in hadden om mij emotioneel te pesten. Ik heb op alle gebieden van mijn leven te maken gehad met pestgedrag en emotioneel misbruik. Hierbij noem ik: op school, op het werk, in vriendschappen en in familie.

Ik dacht altijd hoe komt ik dat ik te maken heb met zoveel narcisten. Wat is het dat ervoor zorgt dat deze mensen steeds aan mij zijn aangetrokken.


In 2009 kwam ik tot geloof en in 2010 liet ik mij onderdompelen. Bij mijn onderdompeling vertelde de pastor aan mij dat Jezus mijn vriend wil zijn. Ik dacht dat zegt hij tegen iedereen maar de pastor benadrukte dat ik dat niet moet vergeten. Later in mijn leven liet God mij zien wat hij hiermee bedoelde.


God heeft mij laten zien dat mijn hele leven vol zat met narcisten. Narcistische vrienden, narcistische werkplek e.a. Stuk voor stuk moest ik deze relaties beƫindigen.

God liet mij ook zien dat ik een codependent denkpatroon had ontwikkeld in mijn jeugd. Dit zorgde ervoor dat ik een lopende magneet was voor narcisten.  

Een idee is geboren

Een idee is geboren

Vanuit mijn eigen ervaringen en strijd voor herstel is bij mij het idee geboren om anderen te helpen die zelf ook hiermee te maken hebben gehad.


Ik kom uit een gebroken gezin. Mijn ouders zijn gescheiden toen ik heel jong was. Daarnaast heb ik zelf ook veel te maken gehad met pestgedrag in verschillende relaties. Mede door deze relaties en omstandigheden daar om heen had ik een " people pleasing mentaliteit" ontwikkeld. Ik kon op een gegeven moment moeilijk weerstand bieden tegen pesterijen en emotionele misbruik. Ik was vast gelopen in een gevangenis van emotionele misbruik door toxic personen. Ik was geworden een menselijke magneet ( zoals Ross Rosenberg ook zegt) voor toxic personen en toxic omstandigheden.

Deze toxic personen waren overwegend: personen met een narcistische persoonlijkheid, personen die trekken vertoonden van narcisten, psychopaten en sociopaten.

Vanuit mijn eigen ervaring is een relatie met een van deze personen letterlijk en figuurlijk een hel! Indien je in relatie bent met iemand met zo een persoonlijkheid dan lijkt het alsof je gek wordt omdat ze heel erg manipulatief en gewetenloos zijn. Je hebt constant te maken met mind control, gaslighting, triangulation en extreme afgunst vanuit de pester. Je hele persoonlijkheid en identiteit wordt beetje bij beetje vernietigd.


Je gaat soms zelfs aan jezelf twijfelen. Je kunt zelfmoordgedachten ontwikkelen vooral als de pester jou heeft wijs gemaakt dat de fout aan jou ligt en je niet deugd. Na ervaring met personen met deze persoonlijkheden is je leven NOOIT meer hetzelfde!


Na zo een ervaring lijkt het alsof je van een slagveld komt waar er continu bommen en granaten op je zijn gegooid. 

Het is gebleken dat in het dagelijks leven en op de werkvloer er wel degelijk een aantal personen zijn die soortgelijk gedrag vertonen. Soms zitten ze op leidinggevende posities!

Werken met zo iemand kan een hel zijn. Omdat ze altijd gelijk willen en zullen krijgen. Als het moet door te liegen, manipuleren en roddelen over de gedupeerde persoon. Degenen die niet willen meedoen met hun spelletjes worden het volgende doelwit van pesterijen. Ze handelen zonder enige vorm van spijt en dit kan zorgen voor heel veel frustraties.


Daarom is het heel belangrijk om alert te zijn bij enige vorm van pesterij, emotionele en fysieke misbruik op de werkvloer en in andere relaties. Indien er sprake zou zijn van pestgedrag, emotionele en fysieke misbruik dan lijkt het mij raadzaam om jezelf niet alleen fysiek maar ook emotioneel te beschermen. Het is belangrijk om de tactieken van de pester te gaan herkennen en het niet te accepteren!


Voor personen met een people pleasing mentaliteit/codependency is het vaak heel moeilijk om weerstand te bieden tegen het gedrag van de pester.

De missie van My Hope is om mensen met een people pleasing mentaliteit/ codependency te helpen om krachtig te worden en krachtig weerstand te bieden tegen elke vorm van pesterij en misbruik door derden.

Herken de patroon van pesterijen, emotionele en fysieke misbruik in jou eigen leven en doe er iets aan!


Hieronder nogmaals het profiel van mijn ( potentiƫle klanten):

1. Een empathische persoon ( een warme en liefdevolle persoon);

2. Een persoon die geen NEEN durft te zeggen;

3. Een persoon die zijn/haar grens niet duidelijk kan aangeven;

4. Een persoon die een overmatige behoefte heeft aan liefde en aandacht. Die verslaafd is aan de goedkeuring van anderen;

5. Een persoon met verlatingsangst ( bang om alleen te zijn);

6. Een persoon met een laag zelfbeeld en die zijn eigen waarde haalt uit wat anderen van hem/haar vinden;

7. Een persoon met een people pleasing mentaliteit;

8. Een persoon die eerder in zijn/haar leven al te maken heeft gehad met pesterijen en misbruik;

9. Een codependent persoon ( ontwikkeld in de jeugd);

10. Een persoon die een neiging heeft om ander mensen in nood te helpen.

11. Een persoon die zich steeds schuldig voelt;

12. Een persoon die angstig is om mensen te confronteren op hun gedrag;

13. Een persoon die zich depressief en gestrest voelt en niet precies kan aantonen vanwaar het komt;

14. Een persoon die verslavend gedrag vertoont. Misschien zelfs sprake van zelfverminking.


In elke situatie is er hoop! Vervang de oude valse hoop met nieuwe positieve hoop! Ook voor jou is er hoop!